Cum sa alegi un rucsac pentru copii – 7 elemente cheie

Rucsacurile au fost si sunt un accesoriu preferat pentru adulti si copii. Poti lua cu tine tot ce ai nevoie, in timp ce mainile tale vor fi libere, iar incarcatura va fi distribuita uniform pe spate. Rucsacul este la fel de relevant in oras, in calatoriile de vacanta, dar si in calatoriile mai lungi.

Rucsacurile pentru scoala merita o atentie deosebita. Un copil petrece mult timp in fiecare zi cu un ghiozdan greu pe spate, asa ca gentile si alte bunuri pentru scolari ar trebui sa fie confortabile si sigure.

Cum aleg parintii rucsacul potrivit pentru copii

Copiilor nu le plac ghiozdanele voluminoase, ei prefera o varietate de rucsacuri moderne de marime medie, cu imprimeuri de jocuri si desene animate.

Varietatea de forme, dimensiuni si culori ii face pe parinti sa se intrebe cum sa aleaga cel mai bun rucsac de scoala.

La ce parametri sa atragi atentia

  1. Greutatea rucsacului gol

Regula aici este: cu cat este mai usor, cu atat mai bine. Totusi, un rucsac ortopedic pentru un copil de 7-10 ani nu poate cantari mai putin de 1 kg. Are cadru rigid, spate anatomic, este dotat cu insertii speciale pentru siguranta coloanei si umerilor, ceea ce ii creste greutatea.

Astfel, greutatea unui rucsac gol nu trebuie sa depaseasca 1,5 kg.

  1. Marimea corecta

Cel mai simplu mod de a determina dimensiunea este sa ai grija ca partea de sus sa nu ajunga la baza gatului, iar partea inferioara nu trebuie sa se sprijine pe partea inferioara a spatelui. Acest lucru trebuie monitorizat.

Nu uita de capacitate. Pentru folderele A4, este mai bine sa alegi un ghiozdan cu o inaltime de cel putin 35-38 cm, o adancime de 18 cm sau mai mult.

  1. Forma corecta

Cand vine vorba de un rucsac, forma si designul sunt importante. Carcasa rigida nu va permite caietele si manualele sa se sifoneze, iar creioanele si pixurile vor ramane intacte. Alte nuante depind de preferintele parintilor si ale copilului. Alegerea este a ta.

  1. Spate ortopedic

Spatele este de obicei ales cu insertii speciale care repeta curbele anatomice ale spatelui. Spatele ortopedic distribuie uniform sarcina si nu dauneaza posturii copilului, protejand sanatatea.

  1. Materialul din care este confectionat

Pentru producerea acestor accesorii se folosesc de obicei materiale sintetice. Alege cel mai modern nailon de calitate. Acest material este usor, nu se sifoneaza, este rezistent la murdarie si uzura, este usor de spalat si se usuca rapid. Acorda o atentie la partea de jos – la baza. Totodata, ar fi bine sa aiba elemente reflectorizante.

  1. Bretelele

Este mai bine sa alegi un ghiozdan cu bretele largi reglabile. Latimea curelelor ar trebui sa fie de 4-5 cm, dense si moi, care nu pun presiune pe umerii copilului,

Capacitatea de reglare a lungimii va permite sa pozitionati comod accesoriul scolar la spate, distribuind uniform sarcina. Rucsacul trebuie sa fie aproape de spatele copilului si sa nu cada de pe umeri.

  1. Compartimentarea

Cel mai bun rucsac de scoala este cel cu un numar mare de buzunare si compartimente pentru diverse articole. Este optim atunci cand spatiul interior este impartit in mai multe compartimente. Daca caietele, manualele, pixurile si alte accesorii sunt amplasate in locuri diferite, atunci va fi mai usor copilului sa le gaseasca. Rucsacurile moderne au si compartimente pentru laptopuri, telefoane – acest lucru este foarte important, mai ales pentru elevii de liceu.

Buzunarele exterioare sunt necesare pentru orice lucru mic: chei, caiete, dulciuri, alte placeri ale copiilor. Prezenta unui buzunar lateral pentru o sticla de apa este, de asemenea, importanta.

Compartimentele si buzunarele principale ar trebui sa fie inchise cu incuietori, altele pot fi cu banda elastica sau pur si simplu fara dispozitiv de fixare.

Astfel, pentru a satisface nevoie unui copil, alege un rucsac care sa corespunda cerintelor de mai sus, si care sa aiba design in functie de preferintele si varsta. Bineinteles, nu uita sa ceri parerea copilului.